63. IZDANJE

Objavljen spisak izvođača na dodjeli nagrada Gremi

Ceremonija dodjele nagrada je prvobitno planirana za 31. januar, ali je zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom u Los Anđelesu odgođena za 14. mart

Muzičke nagrade Gremi. Agencije

L. K. P.

8.3.2021


Dodjela muzičkih nagrada Gremi odgođena je za 14. mart, a sinoć je objavljen spisak izvođača koji će nastupiti na samoj ceremoniji, među kojima su se našle zvijezde kao što je Hari Stajls (Harry Styles), Tejlor Svift (Taylor Swift), Dua Lipa te korejska grupa BTS.

Ceremonija dodjele nagrada 63. po redu je prvobitno planirana za 31. januar, ali je zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom u Los Anđelesu odgođena.

Ovogodišnje izdanje dodjele će se održati "unutar i oko" Kongresnog centra u Los Anđelesu, pod strogim COVID protokolom. Broj prisutnih će biti ograničen na izvođače, nominovane i mali broj gostiju.


Svift: Nominovana u šest kategorija. Agencije

-Umjetnici će se okupiti, iako još uvijek sigurno razdvojeni, kako bi slušali muziku kao zajednica i slavili muziku koja nas sve ujedinjuje - navodi se u najavi događaja.

Prezenter dodjele će biti komičar Trevor Noa (Noah).

Ovo će biti prvo pojavljivanje pjevačice Tejlor Svift na ovoj dodjeli nakon 2016. godine kada je osvojila drugu nagradu za najbolji album, a ove godine je nominovana u čak šest kategorija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.