BRITANSKI VOZAČ

Hamilton objasnio zbog čega prelazi u Ferrari: Pravo je vrijeme za ovo

Zauvijek ću biti zahvalan na nevjerovatnoj podršci moje Mercedesove porodice, rekao je Hamilton

Hamilton: Napušta Mercedes nakon 11 godina. AP

E. Ć.

1.2.2024

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena i sedmerostruki prvak svijeta Luis Hamilton (Lewis) od naredne sezone će biti član Ferrarija.

Ranije je Mercedes objavio da će Hamilton na kraju sezone napustiti njemački tim, a sada se oglasio Hamilton i objasnio odluku da pređe u Ferrari.

- Proveo sam nevjerovatnih 11 godina s Mercedesom i jako sam ponosan na ono što smo zajedno postigli. Mercedes je dio mog života od moje 13. godine. To je mjesto gdJe sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih odluka koje sam ikada morao donijeti. 

Ali pravo je vrijeme da napravim ovaj korak i uzbuđen sam što ću prihvatiti novi izazov. Zauvijek ću biti zahvalan na nevjerovatnoj podršci moje Mercedesove porodice, posebno Totu (Toto Wolff) na njegovom prijateljstvu i vodstvu i želim da zajedno završimo sezonu na visokom mjestu.

Sto posto sam predan pružanju najboljeg izdanja ove sezone i želim da moja posljednja godina sa "Srebrenim strijelama" bude jedna za pamćenje - rekao je Hamilton.

Britanski vozač je član Mercedesovog tima još od 2013. godine kada je napustio McLaren, a Hamilton je osvojio šest od svojih sedam titula vozeći upravo za njemačku ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.