EURO 2020

Sead Sušić za "Avaz": De Brujne je Belgijancima pola ekipe

Lukaku je s 14 godina, maltene, bio kao sada i dominirao svojom fizikom

Sead Sušić: Španci su favoriti, ne vjerujem da Švicarci mogu ponoviti igru kao protiv Francuza. Arhiva

Piše: G. Šumar

2.7.2021

Sead Sušić (68), nekadašnji reprezentativac bivše SFRJ i as Crvene zvezde, američkih Kolorada i Toronta, te belgijskih Liježe i Molenbeka, u prvoj današnjoj utakmici (18 sati) tipuje na Špance.


Tvrda utakmica

- Španci su favoriti, ne vjerujem da Švicarci mogu ponoviti igru kao protiv Francuza - rekao je Sead Sušić.

U duelu Belgijanaca i Italijana (21 sat), kako kaže, očekuje svašta.

- To bi trebala biti tvrda utakmica. Ja sam za Belgiju, pošto sam naturalizirani Belgijanac (živi u Liježu – op. a.). Prema tome, normalno je da podržavam i dajem prednost Belgiji. Međutim, Italija igra veoma dobro, tvrdo, tako da očekujem neizvjestan meč – ističe Sušić.

Italijani su u osmini finala tek nakon produžetka prošli Austrijance...

- To je to što sam vam rekao - nema favorita do finala, sada svako može pobijediti svakoga. No, dajem malu prednost Belgiji, premda sve zavisi od toga kakav će biti Kevin de Brujne (De Bruyne). Ukoliko bude oporavljen od povrede, on može napraviti prevagu. On je njima, tako da kažem, pola ekipe - konstatira legendarni fudbalski boem.


Lopta u prostor

Na pitanje šta je s Romeluom Lukakuom, odgovara:

- Lukakuu trebaju De Brujneove lopte, ne može bez njega. Njemu trebaju lopte u for, u prostor, a kad mu je gurne De Brujne, on ode. Niko ga ne može zaustaviti, svojom masom nosi sve pred sobom. On je takav igrač. Ja ga znam kad je bio dijete. Tino (sin koji trenutno igra za FK Sarajevo – op. a.) je igrao protiv njega, protiv Anderlehta. Maltene, s 14 godina je bio kao sada i dominirao svojom fizikom. Svi smo mislili da on ima više godina, ali jer je rođen u Belgiji, to se ne može lažirati – zaključio je Sead Sušić.


Španci su puno bolji

- Ne vjerujem da se Švicarci opet mogu toliko napeti, jer su Španci puno bolji, imaju bolje igrače. No, vidjeli ste na ovom Euru da to ne znači, da ne kažem ništa, nego puno. Nema favorita, ali mislim da će Španci proći u polufinale - analizira Sead Sušić.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.