VIJESTI

SDA pukla i u Bužimu!

Raskol s državnog prebačen i na općinske ogranke

M. Aš.

23.7.2015

Nakon što su četiri državna poslanika SDA prije dva mjeseca otkazala neposlušnost predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću u Parlamentu BiH, na pomolu je veliki raskol SDA i u Bužimu. U ovoj Općinskoj organizaciji donesena je odluka o isključenju četiri vijećnika SDA u Općinskom vijeću (OV) Bužima zato što su na sjednici OV glasali za smjenu upravljačkih tijela javnih ustanova i preduzeća.

Riječ je o Amiru Sijamhodžiću, Admiru Begoviću, Muniru Durakoviću i Ramizu Kišmetoviću. Svi ovi vijećnici mandate u OV Bužim osvojili su kao kandidati bužimske SDA. Još u maju je pokrenuta procedura isključenja ovih vijećnika iz SDA, a sve do sada su bili suspendirani iz članstva te stranke.

Ramiz Kišmetović tvrdi za naš list da još nije dobio odluku da je izbačen iz SDA.

- Ovi što me tjeraju, do jučer su tvrdili da sam dio tima SDA u Bužimu, ali već sam ranije rekao da ne mogu biti do tima u kojem nema ljudi koji to zaslužuju. Ali, dok smo ukazali na nepravilnosti vođenja stranke, odmah smo zasmetali - kaže Kišmetović.

On je ocijenio da je problem u SDA Bužim nastao na proljeće, jer je struja SDA okupljena oko ovih vijećnika na posljednjim izborima zahtijevala promjenu načina vođenja stranke.

- Dok se javiš za riječ, želiš promjene, ovima što vode stranku odmah ne odgovara. Smatramo da se stanje u SDA Bužim ne može dovijeka držati zakovanim, mora se mijenjati - kaže Kišmetović.

Duraković: Ništa još nije gotovo

I istjerani vijećnik SDA Bužim Munir Duraković kratko je jučer poručio za naš list da dešavanja u bužimskoj SDA nisu okončana.

- Ne bih ništa posebno komentarisao. Nije još sve završeno. Zvanično nisam dobio odluku da su me isključili. Sve ćemo vidjeti – rekao je Duraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.