SARAJEVO

Konaković otišao

Fena

26.3.2018

- S ponosom odlazim s funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, s pretpostavkom da će se nastaviti razvijati - kazao je Feni Elmedin Konaković, koji je danas službeno podnio ostavku na tu poziciju.

Naime, Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS, a prošlog mjeseca je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

Istakao je da je na početku mandata bio svjestan da ga čeka težak zadatak te da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika s puno manje posla i boljom plaćom.

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vlade KS nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

- Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantonu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga - pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao politički subjekt Narod i pravda, čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.