SARADNJE

Potpisan ugovor o uspostavi aviolinije Mostar - Zagreb

M. H.

11.4.2018

Drugog dana Mostarskog sajma privrede upriličeno je svečano potpisivanje ugovora između predstavnika Aerodroma Mostar i "Croatia Airlinesa", o uspostavi aviolinije na relaciji Mostar - Zagreb.

Direktni povratni letovi Mostar - Zagreb kreću od 3. maja, kada će prvi avion iz Zagreba sletjeti na Mostarski aerodrom. Letovi su planirani svakog ponedjeljka i petka, a po cijeni od 89 eura.

Ugovor su potpisali direktori Mostarskog aerodroma i "Croatia Airlinesa", Marin Raspudić i Jasmin Bajić, a svečanom činu prisustvovao je i predstavnik Ministarstva prometa i veza Republike Hrvatske Tomislav Mihotić, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, kao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je istakao da su zasluge Vlade FBiH i resornog federalnog ministarstva najvažnije za realizaciju ovog projekta.

- Hvala svima koji ste doprinijeli da "Croatia Airlines" na listu svojih odredišta stavi i Mostar - kazao je Bajić, a Raspudić je naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u historiji Mostarskog aerodroma.

- Vlada FBiH i resorno ministarstvo prometa i veza je osiguralo sredstva, dakle subvenciju za ovaj let između Mostara i Zagreba, samim tim i ka ostalim evropskim destinacijama. Mogu obećati da će ta sredstva biti osigurana kontinuirano barem iduće tri godine tako da sam više nego siguran u isplativost, ekonomičnost i sve ono što ide uz ovu liniju - naveo je Lasić.

Mihotić je istakao da je potpisivanje ovog ugovora kruna šestomjesečnih pregovora te je izrazio nadu da ovaj let i linija neće doživjeti sudbinu prethodne, koja je prije desetak godina završila neuspješno.

- Sad smo stvorili pretpostavke da ovo bude na kvalitetnim osnovama - dodao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.