SNSD

Radmanović: O Izbornom zakonu BiH bez predstavnika Srba

Fena

8.5.2018

Potpredsjednik SNSD-a i delegat te stranke u Domu naroda Parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je SNSD blizu odluke o kandidatu za predsjednika RS, napomenuvši da ni druge stranke u BiH, osim okupljenih oko Saveza za promjene, nisu izašle sa svojim imenima.

Radmanović se ranije spominjao kao jedan od mogućih kandidata, a ističe da on, kao čovjek koji je zadovoljan svojim dosadašnjim političkim radom, nema potrebe da se previše trudi da bude kandidat za neku funkciju.

Od danas, dodao je, teku rokovi, a SNSD će u dogledno vrijeme saopćiti imena kandidata za predsjednika RS, te liste za parlamente.

Istakao je da je datum kada se raspisuju izbori važan u svim demokratskim zemljama, ali da se u BiH stvorila turbulentna politička klima, jer nije izmijenjen Izborni zakon BiH.

- Sada se suočavamo sa situacijom da su izbori raspisani, ali ne znamo kako ćemo konstituirati Dom naroda u Federaciji BiH i Dom naroda BiH – rekao je Radmanović i dodao da nije dobro miješanje stranaca u ovo pitanje.

Izrazio je nezadovoljstvo, jer su razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH vođene bez predstavnika Srba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.