Saopćenje Saveza za bolju budućnost BiH

Marićka je trojanski konj nevladinog sektora

Press centar SBB-a
26.05.2018 11:42

Da nije sitnih istupa na "N1" i krupnih dezinformacija, praktično niko i ne bi znao ko je izvjesna Ivana Marić. Žena koja skoro 20 godina hoda po anonimnim hodnicima nevladinog sektora, navodno je referencu stekla aktivnošću za ugledni "Konrad Adenauer".  

Tamo ju je brižno pazila Sabina, rođaka Senada Šepića, dok je ovaj bio dugogodišnji šef političke akademije SDA.

Sada "analitičarka" čini sve da vrati ranije usluge. Tako će brutalno i netrepnuvši slagati da se, primjerice, Fahrudin Radončić sigurno neće kandidirati za člana Predsjedništva BiH, jer loše stoji u anketama. Hoće li se Radončić kandidirati ili ne, odlučit će Predsjedništvo i Glavni odbor ove stranke. On je, prema općim ocjenama i anketama, apsolutni favorit, ako se odluči za takav potez.

Neostvarena "analitičarka", koja ništa u životu velikoga nije napravila u intelektualnom ili drugom smislu, svjesno manipulira i okreće podatke, do toga da čak hipotetički spominje nekakvih četiri posto, ali upravo ta cifra nije slučajna. Prema nedavnom istraživanju "Valikona", Radončić je apsolutno prvi sa 22 posto, potom su dosta daleko kandidati SDP-a i SDA, a Marićkin Šepić je praktično posljednji sa četiri posto glasova.

Nakon oslobađajuće presude za Radončića, ovi procenti su očekivano i znatno skočili u korist predsjednika SBB-a. Zato je prosto frapantna drskost i uvjerenost Marićke, hoće li se ili neće neko "sigurno" kandidirati, ali tamo gdje postoji takva "sigurnost", po običaju, se kriju megafonski stavovi političke opcije koju pojedini kvazianalitičari otvoreno zastupaju.

Isto se odnosi i na njene politički retardirane konstatacije da će SBB podržavati neke druge stranke.

Prema svim anketama koje su objektivne, SBB ima realne šanse da bude kičma buduće vlasti i bude politički projekt koji će okupiti manje, ali važne stranke oko sebe. To su činjenice koje trojanski konj nevladinog sektora treba znati i o čemu će se bez ikakvog pardona sve više govoriti.

Tagovi

Ivana Marić SBB
NA VRH