SUSRETI

Sergej Lavrov u Banjoj Luci

Lavrov će, u pratnji entitetskog predsjednika Milorada Dodika, obići temelje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, gdje se okupio veći broj građana

Lavrov: Doputovao u Banju Luku

Fena

21.9.2018

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, nakon boravka u Sarajevu, doputovao je u Banju Luku, gdje će razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske (RS).

Na banjalučkom aerodromu šefa ruske diplomatije dočekala je delegacija Vlade RS, predvođena premijerkom Željkom Cvijanović.

Lavrov će, u pratnji entitetskog predsjednika Milorada Dodika, obići temelje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, gdje se okupio veći broj građana.

Nakon razgovora ruskih i zvaničnika RS, predviđen je i sastanak kojem će prisustvovati i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je u poslijepodnevnim satima doputovao u Banju Luku.

Dodik će danas odlikovati Sergeja Lavrova ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Policija RS je poduzela najviše mjere osiguranja posjete Lavrova Banjoj Luci, a angažirano je oko 1.000 pripadnika MUP-a RS.

Na trasi kretanja postavljene su i ruske zastave, a nose ih i građani koji su se okupili ispred mjesta gdje je 17. septembra osveštan kamen temeljac za izgradnju ruskog hrama.

Lavrov je doputovao sinoć u Sarajevo, gdje je danas razgovarao s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.