BIHAMK Stanje na cestama

Apel vozačima zbog povremenih jakih udara vjetra

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet

Avaz.ba

Foto: Arhiva


Kolovoz je ovoga jutra suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta na većini putnih pravaca u BiH. Učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja u usjecima, kao i na planinskim prevojima, pa pozivamo na pojačan oprez. Vozače na svim dionicama upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalne ceste R-448 Gromiljak-Fojnica, saobraćaj se od 7 do 18 sati obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce (preko Kreševa i Kaćuna).

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

NA VRH

Podijeli članak na