BIH

Goran sa dna kace!

A rođen je i živi u gradu koji se zvao i Titov i koji se i danas, kobajagi, diči pećinom druga Maršala i Desantom na Drvar

Broćeta: Ko je autentičan, a ko nije. Arhiv

Al. K.

2.3.2019

Goran Broćeta, donedavni načelnik Drvara, koji je autentičnu načelničku funkciju neautentično napustio prije isteka mandata, zamijenivši je lakšom i bolje plaćenom poslaničkom funkcijom u Federalnom domu naroda, tek što je zasjeo u duvanjsko-sarajevske kantonalno-federalne parlamentarne klupe s veteranom Dragom Puzigaćom i ostalim „autentičnim“ dodikovcima iz Drvara, počeo je prebrojavati krvna zrnca i dijeliti stranke i poslanike na „autentične srpske“ i „neautentične“.

A rođen je i živi u gradu koji se zvao i Titov i koji se i danas, kobajagi, diči pećinom druga Maršala i Desantom na Drvar.

Goran, kao pomladak Dodikove stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koja u svom imenu nema oznake „srpstva“, već „socijaldemokratije“, kao i SDP, tvrdi da su SNSD-ovci „autentični srpski predstavnici“, za razliku od, prema njemu, „neautentičnih ostalih Srba u Parlamentu FBiH“!

To može napraviti samo „Srbin sa dna kace“, što bi rekli njegovi Drvarčani. I to može napraviti samo „autentični načelnik“ za čijeg su mandata Srbi iz Drvara bježali brže nego u ratu. A oni preostali, prevareni i opljačkani povratnici, prije pet godina čak su Drvar simbolično na protestima i „sahranili“.

Pripremaju se i za novu „sahranu“ i istresanje prikolice đubreta ispred Općine, opijeni „blagostanjem“ koje im je „vođa“ Goran ostavio, slušajući „velikog vođu“, po uzoru na „vaskrsle najveće vođe“, koje znamo kuda vode. Da se Tito u grobu prevrne!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.