SARAJEVO

U općini Centar otvoren punkt Hitne pomoći

Sada sve općine u kantonu, osim Starog Grada, imaju pokretni medicinski punkt

Otvaranje ovog punkta umnogome će pomoći uposlenicima Hitne

Avaz.ba

6.5.2019

U općini Centar danas je otvoren novi Punkt hitne medicinske pomoći koji je smješten u prostorijama u Mis Irbinoj ulici broj 20. Na tom mjestu ranije je bila ambulanta porodične medicine.

Punkt su otvorili predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i direktor „Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS“ Adem Zalihić.

Prostorije za ovu namjenu dodijelila Općina na korištenje, koje je iz budžeta izdvojila i 10.000 KM za nabavku medicinske i druge neophodne opreme za potrebe punkta hitne pomoći koji će biti građanima na usluzi 24 sata.

- Inicijativu za pokretanje hitnog medicinskog punkta uputio je Zdravstveni savjet Općine, a Općinsko vijeće je inicijativu jednoglasno podržalo. Smatramo da je ovo važno za naše građane. Općina će nastaviti podržavati zdravstvene ustanove, a sve s ciljem povećanja kvalitete usluge za naše sugrađane - istakla je Karačić.

Direktor Zalihić je kazao da se Centralni objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć nalazi se na području općine Novo Sarajevo.

- Sada sve općine u Kantonu, osim Starog Grada, imaju pokretni medicinski punkt. Siguran sam da će otvaranjem ovog punkta korist imati ne samo građani Centra nego i Starog Grada. Mi smo medicinsko-terenske ekipe koje rade 24 sata. Ekipe idu na teren i zbrinjavaju pacijente kojima je ugrožen život, neki dio tijela ili organ. Kada spašavamo živote naših sugrađana jedna od najbitnijih komponenti jeste vrijeme. Naša misija je da što prije stignemo do pacijenta, a otvaranje ovog punkta nam umnogome u tome pomaže - istakao je Zalihić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.