PROMOCIJE

Ima crkva Hrista spasitelja, ali ne i Ferhadija džamija

Na besplatnim stikerima nema jednog od najpoznatijih i najljepših banjalučkih simbola, Ferhadija džamije. S duge strane, ima stiker sa slikom hrama Hrista spasitelja

Stikeri Grada Banje Luke. www.banjaluka.rs.ba

Piše: M. KUKAN

24.6.2019

Na zvaničnoj internetskoj stranici Grada Banja Luka objavljeno je da je od danas za besplatno preuzimanje dostupan viber paket stikera grada na Vrbasu, ističući poznate  simbole i znamenitosti. Međutim ono što upada u oči jeste da na stikerima nema jednog od najpoznatijih i najljepših banjalučkih simbola, Ferhadija džamije. S duge strane, ima stiker sa slikom hrama Hrista spasitelja.

- Ja sam preuzeo paket viber stikera sa motivima Banjaluke, a vi? Besplatno raspolozivo na viberu od danas - pohvalio se na Twitteru gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić (SNSD). 

-Grad Banja Luka i kompanija Viber prepoznali su priliku za pokretanje saradnje koja bi koristila društvu i institucijama – kao i turistima – sa prvim paketom popularnih viber stikera za jedan grad iz BiH. Izbor 20 vrhunski dizajniranih stikera predstavlja dušu, istoriju i znamenitosti grada – a sada nudi jedinstven način svojim stanovnicima i posjetiocima da izraze svoju ljubav i osjećanja prema Banjoj Luci. Uz viber stikere, Banja Luka je prva u Republici Srpskoj i BiH – i jedan od prvih gradova u regiji – koji je pokrenuo vlastitu viber zajednicu – putem koje njeni članovi mogu da dobiju informacije iz prve ruke o važnim lokalnim vijestima, događajima i aktivnostima. Pristup zajednici će biti automatski za viber korisnike, koji besplatno preuzimaju stikere grada Banje Luke -pohvaliola se gradska administracija na stranici www.banjaluka.rs.ba .

 Radojičić je kazao da se Banja Luka odlučila na ovaj korak kao još jedan vid promocije našeg grada, prateći izazove koje nameće razvoj moderne tehnologije.

-Stikere su uradili naši mladi, domaći dizajneri i svaki od njih predstavlja autentično rješenje, karakteristično za naš grad. Siguran sam da će stikeri naići na pozitivnu reakciju naših sugrađana, dodatno promovisati Banju Luku kao otvoren grad i, na određen način, upotpuniti i ponudu za naše posjetioce – zaključio je Radojičić. 

Nažalost, nema objašnjenja zašto se i dalje u Banjoj Luci vodi politika zatiranja tragova postojanja džamija, odnosno tradicionalnih i nadaleko poznatih i prepoznatljiviih simbola i nesrpskog stanovništva poput obnolvljenje ljepotice Ferhadije.

Stikeri Grada Banje Luke. www.banjaluka.rs.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.