SPORTSKA MANIFESTACIJA

Trebinje: Otvoreno Balkansko prvenstvo u biciklizmu

Učestvuje 200 takmičara iz 10 država

Piše: P. M. / Avaz.ba

12.10.2019

U Trebinju je danas otvoreno Balkansko prvenstvo u biciklizmu na kojem učestvuje oko 200 takmičara u profesionalnoj kategoriji iz 10 država, i to Srbije, Sjeverne Makedonije, Turske, Albanije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rumunije, Kipra i BiH.  

Osim u profesionalnim vožnjama, u Trebinju će se, u okviru Balkanskog prvenstva, takmičiti i amateri i djeca, pa se očekuje više od 450 učesnika u kategorijama seniora, juniora i kadeta. Otvarajući prvenstvo, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je Gradska uprava dala punu podršku ovom događaju, koji je jedan od najznačajnijih u biciklističkom sportu Balkana, čime se Trebinje svrstalo na biciklističku mapu Evrope. 

- Organiziranjem ovog prvenstva šaljemo poruku da su sport i druženje opredjeljenje svih nas u gradu, da želimo zdravu porodicu u kojoj će djeca što manje koristiti mobilne telefone, a što više se baviti sportom i voziti bicikl. Zato smo i odlučili pokrenuti izgradnju biciklističke staze do Jazine, čija je dužina oko 15 kilometara i čija je prva faza, kao što smo i obećali, završena - rekao je Ćurić.

Vladimir Kuvalja, direktor Balkanske biciklističke unije, istakao je da je svima velika čast što je prvenstvo održano u Trebinju, čime je ovaj grad pokazao da ima kapacitete da bude najsportskiji grad u ovom regionu.

- Ovo je 20. prvenstvo i okupilo je najveći broj takmičara do sada - naglasio je Kuvalja.

Organizatori Balkanskog prvenstva za bicikliste su Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija, uz podrška Grada Trebinja I Vlade RS.  

Otvaranje Balkanskog prvenstva u biciklizmu. P. M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.