POLITIKA

Crnadak: Država se blamira, objavite Program reformi

Oni su glavni autoritet kad je u pitanju vanjska politika, ali sam dužan upozoriti da ovo nema smisla

Piše: I. K. / Avaz.ba

28.11.2019

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je danas Predsjedništvo BiH da objavi Program reformi BiH, koji je usvojen 19. novembra.

– Oni su glavni autoritet kad je u pitanju vanjska politika, ali sam dužan upozoriti da ovo nema smisla. Punih osam dana narod je zbunjen i konfuzan, a u svijet šaljemo sliku u kojoj se država blamira – poručio je Crnadak.

Kako je kazao, predsjedavajući Predsjedništva BiH u Vašingtonu razgovara o euroatlantskim integracijama, a u isto vrijeme zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavljuje da je NATO put zaustavljen.

– On tvrdi da nema MAP-a, da je NATO put zaustavljen i da će se u novom Vijeću ministara BiH na taj način ponašati. Ako, pored toga, bude izabrano Vijeće ministara BiH, bit ću prvi koji će čestitati Miloradu Dodiku. To će biti znak da je bio uporniji i slomio svoje partnere s kojima je pregovarao i da je MAP sahranjen za sva vremena te verifikacija odustajanja BiH od članstva – kazao je Crnadak.

S tim u vezi, šef bh. diplomatije danas je pozvao i apelirao na članove Predsjedništva BiH da “riješe misteriju” te sva trojica zajedno ljudima objasne da li je NATO put odblokiran ili je zaustavljen. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.