GODIŠNJICA U stravičnoj nesreći ostao bez najvoljenijih

Otac koji je izgubio suprugu i kćerku: Svi su još u istoj kafani i piju

Ništa se nije promijenilo i dalje se po gradu divlja automobilima

D. Pucar / Avaz.ba
  • Stravična nesreća uznemirila je bh. javnost i pokrenula brojna pitanja o sigurnosti u saobraćaju

    Stravična nesreća uznemirila je bh. javnost i pokrenula brojna pitanja o sigurnosti u saobraćaju

    Foto: D. Pucar


Novotravničani i porodica Hajrić prisjećaju se žrtava nezapamćene saobraćajne nesreće koja se dogodila na današnji dan prošle godine u Novom Travniku, kada je pijani vozač Nermin Rustempašić upravljajući automobil sa 2,99 promila alkohola u krvi kod gradske džamije usmrtio 30-godišnju Azru Hajrić i njezinu 9-godišnju kćerku Almu, te ozlijedio trojicu dječaka koji su se vraćali s treninga.  

Mirnes Hajrić koji je u nesreći izgubio suprugu i kćer, kaže kako 15 i po godina, na koliko je Rustempašić osuđen na Kantonalnom sudu u Novom Travniku, ni izbliza nije primjerena kazna za ono što je napravio.

- Da je dobio 3000 godina ne bi bilo primjereno za ono što je napravio, a kamoli 15 - rekao je Hajrić.

  • Hajrić: Da je dobio 3.000 godina ne bi bilo primjereno

    Hajrić: Da je dobio 3.000 godina ne bi bilo primjereno

    Foto: D. Pucar


Poebno je strašna činjenica, kaže, da se nakon nesreće, kad je u pitanju divljanje automobilima po gradu, ništa nije promijenilo.

- Svi su još u istoj kafani, piju pa sjedaju u automobile i voze se po gradu. Ništa se nije promijenilo, ko je navikao kako da živi, on živi i dalje, to je trajalo (policijske kontrole op.a.) pet šest dana i opet sve po starom. Nažalost, ništa se nije promijenilo - kazao je Hajrić.

Podsjetimo, Kantonalni sud Novi Travnik 5. jula ove godine proglasio je krivim Nermina Rustempašića koji je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Na osnovu toga ga je Sud osudio na 15 i po godina zatvora. Sud je donio odluku da se optuženom izrekne sigurnosna mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od tri godine nakon izdržane kazne.

NA VRH

Podijeli članak na