SAZNAJEMO Svi u inkubaciji

Drama u KPZ-u Sarajevo: Šest pritvorenika se ošugalo!

Pojedini zatvorenici pisali su čak i svojim advokatima, zbog čega je na Kantonalnom sudu u Sarajevu otkazano za sutra planirano ročište

M. Aščić / Avaz.ba

KPZ Miljacka: Svi izolirani

Foto: Avaz


Nekoliko pritvorenika ošugalo se prije nekoliko dana u KPZ-u "Miljacka" u Sarajevu, saznaje "Dnevni avaz".

Kako saznajemo, riječ je o pritvorenicima i zatvorenicima koji su boravili u sobi s jednim uhapšenim migrantom. Zbog novonastale situacije svi su sada u inkubaciji.

Pojedini zatvorenici pisali su čak i svojim advokatima, zbog čega je u Kantonalnom sudu u Sarajevu otkazano za sutra planirano ročište.

  • Zubčević: Sve su izolirani

    Zubčević: Sve su izolirani

    Foto: Avaz


Informaciju o zarazi potvrdio nam je i direktor KPZ-a u Sarajevu Faruk Zubčević. Ali, kako kaže, još nisu sigurni radi li se baš o šugi, jer postoji više tipova ove zaraze.

 - Ovdje je indiciran državljanin Libije, koji je bio u sobi s još pet osoba. U skladu s Pravilnikom, obavili smo pregled ostalih pet pritvorenika, nanijeli potrebnu tekućinu i kompletnu prostoriju izolirali. Poslije ove procedure slijedi kupanje, a to će se desiti u ponedjeljak. Također, sve njihove stvari će biti uklonjene, posteljina, kreveti, a uslijedit će i deratizacija sobe - kaže Zubčević.

NA VRH

Podijeli članak na