PANDEMIJA

{UŽIVO} / Novi slučajevi u Hercegovini

U Sarajevu obavljena 104 testa

Raste broj zaraženih. Ilustracija

Piše: Avaz.ba

7.4.2020

U Bosni i Hercegovini zabilježena su 764 slučaja zaraze koronavirusom tokom pandemije, a umrle su 33 osobe, dok se 68 osoba oporavilo, najnoviji su podaci iz zdravstvenih ustanova u našoj državi.

Šezdesetpetogodišnji muškarac iz Laktaša preminuo je u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove. Kod njega je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Dodaje se da je imao više hroničnih oboljenja.

U Federaciji BiH zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako nam je potvrđeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, radi se o dva pozitivna u Starom Gradu (Sarajevo) i dva u Zenici te tri iz Cazina.

Ukupno su testirane 104 osobe.

Raste broj zaraženih. Arhiv

19:52 Sedam zaraženih u Mostaru, Čitluku i Jablanici

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Covid-19 testirano je 56 uzoraka, od kojih je sedam pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to četiri iz Mostara, dva iz Čitluka i jedan iz Jablanice. Ova informacija potvrđena je iz Štaba civilne zaštite HNK. U međuvremenu su dostavljeni novi uzorci, čiji će rezultati analiza biti naknadno objavljeni.

Opširnije čitajte ovdje.

18:26 Još četiri osobe iz Cazina pozitivne

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdio je danas da su još četiri osobe iz Cazina pozitivne na koronavirus.

- Iz referentnog laboratorija u Sarajevu dobili smo rezultate za 75 uzoraka sa područja našeg kantona, koje smo poslali jučer. Potvrđeno je da su na koronavirus pozitivne četiri osobe iz Cazina. Danas su poslana još 42 uzeta brisa - rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. 

13:45 U Brčkom zaražene još tri osobe

Još tri osobe zaražene su koronavirusom u Brčkom pa je broj oboljelih povećan na 16, saopćeno je iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta. Opširnije čitajte ovdje.

13:00 Četiri nova slučaja u Livnu

Testiranje uzoraka u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar pokazalo je četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Livnu. Opširnije čitajte ovdje.

12.25 U Prijedoru preminuo muškarac

U Prijedoru je preminuo drugi čovjek koji je zaražen koronavirusom i nalazio se u izolaciji u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u ovom gradu. Riječ je o ocu prvozaraženog Prijedorčanina, koji je, također, preminuo prije pet dana u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci. Opširnije čitajte ovdje.

11:50 Ukupan broj potvrđenih infekcija u ZDK trenutno iznosi 35

Ukupan broj potvrđenih infekcija u ZDK trenutno iznosi 35, od čega je šest pacijenata izliječeno i otpušteno iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica na kućno liječenje - kažu iz Kriznog štaba ZDK. Opširnije čitajte ovdje.

11:00 Dvoje preminulo u mostarskoj bolnici

U protekla 24 sata u mostarskoj bolnici preminule su dvije ženske osobe, iz Čitluka i Konjica. To je upravo potvrđeno iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu, sa ova dva, to je ukupno šest smrtnih slučajeva. Opširnije čitajte ovdje.

10:00 U HNK 20 novih slučajeva, čak devet u Čapljini

U večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na koronavirus testirano je 99 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona. Novi slučajevi su potvrđeni u Čitluku, i to sedam, Čapljini devet, Mostaru tri i Jablanici jedan. Ova informacija potvrđena je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.