SARAJEVO

Delegacija Opće bolnice posjetila Hitnu pomoć

Napravljen je uvid u raspoloživost mobilnom medicinskom opremom kao i brojnost voznog parka

Saradnja dvije ustanove je ocijenjena dobrom. Opća bolnica

Avaz.ba

29.7.2020

Nakon ovosedmičnog sastanka i dogovora sa menadžmentom Doma zdravlja Kantona Sarajevo, delegacija Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je posjetila i održala sastanak sa čelnim ljudima Hitne medicinske pomoći KS.

Tema je bila unapređenje međusobne saradnje. Napravljen je i uvid u raspoloživost mobilnom medicinskom opremom kao i brojnost voznog parka, kako bi se pacijentima u svakom trenutku pružila brza i adekvatna pomoć.

Saradnja dvije ustanove je ocijenjena dobrom, ali je naglašeno da je za poboljšanje zapuštenog zdravstvenog sistema od krucijalne važnosti uvezanost i saradnja svih nivoa zdravstvene zaštite, od primarne do tercijarne, kako se ne bi ponovile tragične situacije s početka pandemije i lutanja pacijenata od ustanove do ustanove, a da ostanu bez ljekarske pomoći.

Zdravstvene ustanove treba što više približiti građanima i biti im na usluzi u svakom trenutku, naglašeno je na sastanku kojem su uime Opće bolnice prisustvovali direktor Ismet Gavrankapetanović te doktori Merima Šišić, Mirjana Malenica i Sead Željo.

Njihov domaćin u Hitnoj pomoći je bio direktor Adem Zalihić sa saradnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.