Nikšić: SDP nije u koaliciji sa SNSD-om u Doboju

Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika, pojasnio je Nikšić

E. H.

Nikšić: SDP nije u koaliciji sa SNSD-om u Doboju

Foto: Arhiv


Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić oglasio se u vezi s navodima da je SDP-a u koaliciji s SNSD-om na predstojećim lokalnim izborima u Doboju.

- U vezi sa navodnim sporazumom SNSD i SDP BiH u Doboju, oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću, želim istaći svoj i stav SDP-a BiH. Lokalni su izbori i SDP BiH je jasno istaknuo stav da ne želi koalirati sa vladajućim strankama. U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika - pojasnio je Nikšić.   

Dodao je da suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP - HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum.

- Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP i SNSD, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a. U SDP BiH odluku o kolacijama donose organi SDP, što ovdje nije bio slučaj. Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP i SNSD. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP BiH - naglasio je Nikšić.

Prema njegovim riječima, SDP neće dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD, SDA i DF.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na