DŽAFEROVIĆ I ERDOAN

Turska obećala pomoć BiH u nabavci vakcina protiv koronavirusa

Džaferović i Erdoan su razgovarali i o investicionim projektima koje Turska planira realizovati, te ulaganjima privrednika iz Turske u BiH

Erdoan je ponovio da Turska podržava stabilnost i mir u BiH. Fena

A. J. / Srna

6.11.2020

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je da je Turska u fazi nabavke vakcina za koronavirus korona, te da će u narednim mjesecima dio tih vakcina biti upućen u BiH.


Erdoan je danas u Istanbulu razgovarao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem o problemima koje je izazvala pandemija koronavirusa te o načinima ublažavanja posljedica u segmentu liječenja ljudi i potrebi nabavke vakcine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

U saopćenju se navodi da su Džaferović i Erdoan razgovarali o odnosima dvije zemlje, te da je Džaferović informisao Erdogana o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i odnosima u regionu.


Na sastanku je razgovarano o Ugovoru o slobodnoj trgovini s ciljem da robna razmjena BiH i Turske bude povećana na milijardu dolara.

 

Džaferović i Erdoan su razgovarali i o investicionim projektima koje Turska planira realizovati, te ulaganjima privrednika iz Turske u BiH, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.