DEJAN LUČIĆ

Teoretičar zavjera tvrdi: Milorad Dodik je otrovan

A za Dodika je kazao da mu prijeti opasnost i od atentata

E. T.
  • Lučić tvrdi da je Dodik otrovan

    Lučić tvrdi da je Dodik otrovan

    Foto: Avaz


Uprkos molbama sa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da prilikom objavljivanja informacija o zdrvastvenom stanju Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koriste relevantne informacije i saopćenja koja isključio izdaje UKC RS, postoje i oni kojima je ovo idealna prilika za kreiranje priča i teorija zavjera. 

Jedan od njih je Dejan Lučić, poznati teoritičar zavjera s ovih prostora. 

On je, između ostalog, tvrdio da Slobodan Milošević, balkanski kasapin, nije umro u Hagu, te da je Osama Bin Laden živ?! 

A za Dodika je kazao da mu prijeti opasnost i od atentata. 

- Umro je Artemije, umro je Amfilohije, umro je i patrijarh Irinej a Dodik se ne osjeća dobro. Primljen je u bolnicu sa bolovima u stomaku. Mogućnost trovanja je uvijek logična. Obično se za trovanje optužuju Rusi, bez dokaza, ali vidjet ćemo šta je s Dodikom. Da li je ozbiljno trovanje ili je neko malo, slučajno, lako. Ali ne bi me čudilo da Dodik bude napadnut. Oni ne vole jake Srbe koji se nađu na njihovom putu. Staljin je to jednostavno govorio, "imaš čovjeka koji pravi problem, eliminišeš ga i nemaš problem" - kazao je, između ostalog, Lučić na videu. 

Ranije je ovaj ljubitelj teorija zavjera imao jednu i oko Sadama Huseina. 

- Da li mislite da je zaista obješen Sadam Husein, ili ste samo vidjeli obješenog nekog čoveka sa brkovima iz daljine? Nemojte da zaboravite da je Sadam imao mnogo dvojnika - tvrdi Lučić.

Više o temi Milorad Dodik

U BLIZINI UKC BANJA LUKA
Osvanuo pano s porukom podrške Miloradu Dodiku
NA VRH

Podijeli članak na