NADA ZA IZLIJEČENJE

Mladoj Muameri Repić potrebna pomoć

Još 2010. godine joj je dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin lymphoma

E. Ma.
  • Muamera Repić

    Muamera Repić

    Foto: Avaz


Muamera Repić iz Olova ima 25 godina. Još 2010. godine joj je dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin lymphoma.

Do sada je primila osam ciklusa terapija, ali, nažalost, do sada korišteni lijekovi joj nisu pomogli. S obzirom na to da se nalazi u teškom zdravstvenom stanju te da je ovisna o transfuzijama krvi, Muameri Repić je hitno potrebna pomoć kako bi nabavila novi lijek „brentuximab vedotin“.

Potrebna i imuno terapija

Naime, za njeno izlječenje postoji nada. Da bi se ostvarilo, Muameri je potreban mnogo jači, ali i skuplji lijek od onog koji je do sada dobivala. Na njenu žalost, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, pozivajući se na odluku o listi lijekova Fonda solidarnosti FBiH, kažu kako ne mogu nabaviti ovaj lijek za Muameru.

Da bi dobila šansu za izlječenje, Muamera hitno mora nabaviti lijek za prva četiri ciklusa terapije, odnosno osam bočica. Također, potreban joj je novac za nabavku hrane, takozvanih imuno proizvoda.

Kako pomoći

Zbog toga porodica Muamere Repić moli sve one koji mogu da pomognu u što hitnijoj nabavci lijeka. Novac se može uplaćivati na račun u „UniCredit“ banci na broj: 3384302526514140.

NA VRH

Podijeli članak na