AVAZ SAZNAJE

Detalji obračuna u Zenici: Alić upucao sugrađanina zbog parkinga

Protiv još jedne osobe je podnijeta krivična prijava

Zenica: Novi detalji obračuna, podnesena krivična prijava protiv još jedne osobe. Avaz

Piše: S. Š.

22.7.2021

Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dostavljen je izvještaj protiv Jasmina Alić zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, te krivično djelo izazivanje opće opasnosti, a nakon pucnjave koja se dogodila u utorak navečer ispred Kineskog zida u Zenici.

Osim Alića, a kako su danas saopćili iz zeničke policije, protiv osobe inicijala Š.E. Tužilaštvu TDK podnesen je izvještaj o počinjenju krivičnog djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Podsjetimo, tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je H.S. (67) iz Zenice, nakon čega je hospitaliziran u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako nezvanično saznajemo, ovom incidentu prethodila je rasprava u vezi sa parking mjestom.

- Alić se parkirao iza automobila od H.S., koji nije mogao izaći sa parkinga. Trubio je kako bi se vlasnik automobila sklonio, a on nesmetano izašao. Kada je Alić to uočio, došao je do H.S., izvadio pištolj i upucao ga - tvrdi očevidac događaja.

Inače, a sa ciljem rasvjetljavanja ovog događaja, izvršeni su pretresi u mjestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno navedeno krivično djela.

- Također je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su lica pobjegla nakon izvršenja krivičnog djela. Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih vještačenja i provjera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Ovdje je bitno napomenuti da su oba lica koja su u okviru naznačenih aktivnosti i istrage lišena slobode, od ranije poznata policiji kao višestruki počinioci krivičnih djela - kaže Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Kako saznajemo, osumnjičeni Alić prije petnaestak godina je počinio ubistvo u centru Zenice kada je nožem ubio mladića, zbog čega je služio zatvorsku kaznu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.