VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, temperature i do 38 stepeni

U unutrašnjosti će opća slika biti nešto bolja, u odnosu na Hercegovinu

Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. Avaz

A. J.

8.8.2021

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Mogući pljuskovi

Tokom jutra bit će ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opća slika biti nešto bolja, u odnosu na Hercegovinu.

U Hercegovini se za sutra prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.



U utorak sunčano

U Hercegovini u utorak pretežno sunčano. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 stepeni, na jugu zemlje do 38 stepeni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.