PREDSJENDIK PDP-A

Borenović: Pitajte Dodika kakvu je komunikaciju imao s Inckom

Pitajte ga kakva je njegova veza sa tim pojedincima iz međunarodnih institucija

Borenović o Dodiku: On je taj koji je saradnik stranaca. BN TV

E. T. / BNTV

31.10.2021

Ogorčen sam što je Milorad Dodik ugrozio RS izazivajući konflikte, tenzije i neke ratove i na taj način razbio jedinstvo. To samo pokazuje njegovu svjesnu namjeru da kroz sukobe, konflikte i tenzije kreira haos u RS i na taj način razbija prijeko potrebno jedinstvo, izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, prenosi BNTV.

- Očigledno je da on to veoma dobro radi sa nekim strancima. To je do sada mnogo puta radio, ovoga puta to mu neće proći. Građani RS su pročitali njegove opasne namjere da zalaže RS radi nekog svog ličnog interesa i zaštite korupcije koju je uveo u institucije na jedan beskrupulozan način - ističe Borenović.

Borenović je takođe rekao da Eskobara nikada nije ni čuo ni vidio.

- Ali, ako me bude zvao, objasniću mu ko su Milorad Dodik i Bakir Izetbegović, ko su politička braća koja rasturaju RS, koji vrlo vješto prave tajni pakt koji očigledno ima namjeru da se ovdje pravi haos i da se na bazi haosa što više održavaju na političkoj sceni. To im neće uspjeti - poručio je Borenović.

Na pitanje koliko je opasno to uplitanje Borenović kaže: - To morate pitati Milorada Dodika pošto je on jako vješt i jako dobro sarađuje sa pojedinim strancima. Pitajte ga kako je sarađivao sa Grejem Dejom, ključnim saradnikom Pedija Ešdauna. Jer je Dodik upravo sa Dejom pravio spiskove za odstrel srpskih političara, 59 u jednom danu, koliko se sjećam iz SDS-a i PDP-a.

Pitajte ga kakvu komunikaciju je imao sa Valentinom Inckom, koji mu je dolazio na slavu. Odlični su prijatelji. Saradnici koji su 12 godina sarađivali jako intenzivno. Pitajte ga kakva je njegova veza sa tim pojedincima iz međunarodnih institucija.

Pitajte Dodika gdje ide 4 ili 5 miliona KM narodnih para svake godine? Kojim lobističkim kućama? U Vašington? Za šta? Za ovo što on i dalje vrlo vješto očito pokušava raditi sa pojedincima iz nekih međunarodnih krugova.

U suštini, to je već dobro poznato. On je taj koji je saradnik stranaca i koji to hoće da iskoristi za neki svoj lični interes i da urušava Republiku Srpsku. Neće mu to proći, naravno. Mi ćemo to zaustaviti - rekao je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.