POLITIČKI TRANSFERI

Denis Zvizdić zvanično pristupio NiP-u

Interesi države moraju biti polazna tačka svih aktivnosti, rekao je Zvizdić

Sa press konferencije NiP-a. A. Čengić

Piše: A. Čengić

15.11.2021

Denis Zvizdić danas je na press konferenciji u Sarajevu ozvaničio pristupanje Narodu i pravdi (NiP).

Zvizdić je ovom prilikom obrazložio svoju odluku.

- Želio bih podsjetit da sam ranije rekao da postoji nekoliko opcija za mene. Rekao sam da ću nastojati da ojedinjavam i ukrupnjavam političku scenu. Država je važnija od bilo koje političke stranke. Nakon analize, odlučio sam se za NiP. Smatram da u ovoj aktuelnoj političkoj situaciji nije po njihovoj ideologiji. Važnije od ideologije je odgovor na pitanje dali su politika i djelovanje stranke ispravni. 

Sa press konferencije u Sarajevu. A. Čengić

Ispravna je samo ona politika koja će razumjeti potrebe građana. Samo tada možemo očekivati promjenu stanja. Ključna upotreba je imati struku, da obrazovanji i misleći moraju imati prednost. Ove principe sam prepoznao u odgovornom djelovanju NiP-a u ovoj trenutnoj političkoj situaciji. Uvjeren sam da će NiP imati uspjeh na narednim izborima. Predstavljaju pravu altrenativu. Možda će neki pomisliti da je ova odluka preuranjena, ali imam dovoljno političkog iskustva - rekao je Zvizdić.

Dodaje da je siguran da će NiP biti nosilac promjena.

- Posebno u onim segmentima koji su strateški važni za ovu državu. Interesi države moraju biti polazna tačka svih aktivnosti. Ne možemo imati evropsku državu bez jakih institucija. Suština je da na sve važne funkcije dođu kompetentne osobe. To se mora u potpunosti promijeniti - rekao je Zvizdić.

Kongres ove stranke zakazan je za 20. novembar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.