VELIKO INTERESOVANJE

U susret mubarek Ramazanu, u Goraždu u petak Ramazanski vozić

Više od 250 djece u pratnji roditelja prošetat će ulicama grada noseći lampice, fenjere i druge svijetleće rekvizite koji simboliziraju kandilje

Prvi vozić bio 2019. godine. Fena

A. Č. / Fena

29.3.2022

Neformalna facebook grupa Roditelji za napredne akcije Goražde i ove godine organizirat će ramazanski vozić sa željom da djeci prirede svečani i veseli doček mubarek Ramazana.

Članica te grupe Delila-Klovo Kajić podsjeća da se na ovaj način nastavlja realizacija ideje grupe roditelja, započeta prije pandemije, kada je ovaj događaj izazvao veliko interesovanje.

- Mi sa zadovoljstvom pripremamo Ramazanski vozić treći put. Prvi je bio 2019. godine, kasnije je bio online, a prošlu godinu smo preskočili zbog restrikcija u pandemiji. Sada se ponovo radujemo zajedničkom druženju djece i roditelja i dočeku našeg najdražeg gosta i nadamo se da će svi uživati - kazala je Klovo- Kajić.

Da je riječ o lijepoj i nesvakidašnjoj ideji potvrđuje i broj prijavljenih učesnika, više od 250 djece u pratnji roditelja prošetat će ulicama grada noseći lampice, fenjere i druge svijetleće rekvizite koji simboliziraju kandilje.

Uz klanjanje akšam namaza u džematu, u Sinan-begovoj džamiji bit će priređeno druženje uz ramazanski program i podjelu slatkiša i osvježenja za djecu, koja se ovom događaju posebno raduju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.