DIREKTOR DKPT BIH

Vilić uručio donacije Ambasadi Republike Turske u Sarajevu

Donacije su prikupili pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, u vidu igračaka, odjeće i higijensko materijalnih sredstava

Prikupljene donacije. DKPT BiH

A. O.

15.3.2023

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić sa saradnicima posjetio je Ambasadu Republike Turske u Sarajevu i održao bilateralni sastanak sa NJ.E. Sadikom Baburom Girginom, ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Prikupljene stvari 

Tom prilikom direktor Vilić je uručio donacije, koje su prikupili pripadnici Direkcije, u vidu igračaka, odjeće i higijensko materijalnih sredstava za djecu koja su preživjela razorne zemljotrese, koji su početkom februara pogodili južne dijelove turske provincije.

Svečanom uručenju donacije su prisustvovali NJ.E. Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH Mehmet Erdugan i Ali Durmaz te ataše za sigurnost Džemil Džem Ajdin (Cemil Cem Aydin).

Izražena zahvalnost 

NJ.E. Girgin je ovom prilikom izrazio duboku zahvalnost direktoru Viliću i pripadnicima Direkcije na donaciji koju su prikupili za stradale u zemljotresima u Republici Turskoj.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić istakao je da BiH i Republika Turska imaju veoma dobre odnose i blisku saradnju, naglasio je da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska dvije prijateljske zemlje i bit će zajedno i u dobrim i lošim vremenima, te se potom upisao u knjigu žalosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.