SARAJEVO

Direktor Vilić primio vrijednu donaciju od Međunarodne organizacije za migracije u BiH

Šefica misije IOM-a u BiH gđa Laura Lungaroti je istakla da je današnja donacija nastavak izuzetno uspješne saradnje koju IOM ostvaruje sa Direkcijom

Vilić i Lungaroti. Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

A. O.

23.9.2022

U prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH upriličena je danas primopredaja donacije Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM). Donaciju je direktoru Mirsadu Viliću predala šefica misije IOM-a u BiH Laura Lungaroti (Lungarotti).

Direktor Vilić je izrazio zahvalnost IOM-u u BiH koji kontinuirano pruža podršku u razvoju Direkcije. Naglasio je da je navedena donirana oprema od značaja za kvalitetno obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka policijskih službenika Direkcije na terenu.


Sa održanog susreta. Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Šefica misije IOM-a u BiH gđa Laura Lungaroti je istakla da je današnja donacija nastavak izuzetno uspješne saradnje koju IOM ostvaruje sa Direkcijom.

Posebno se zahvalila pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji u okviru podrške Službi za poslove sa strancima BiH pružaju u osiguranju privremenih prihvatnih migracionih centara u BiH (centri Lipa i Borići u Bihaću i centri Blažuj Ušivak u Sarajevu). Također, navela je da će se ovakav vid uspješne saradnje nastaviti i u budućnosti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.