OBRAT SITUACIJE

Promijenili se planovi za "Sarajevsku priču": "Letu štuke" neće nastupati za Novu godinu

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček

Press konferencija: Došlo do promjene planova - Avaz
Press konferencija: Došlo do promjene planova - Avaz
Press konferencija: Došlo do promjene planova - Avaz
Press konferencija: Došlo do promjene planova - Avaz
Press konferencija: Došlo do promjene planova - Avaz
D. R.

6.12.2023

Promijenili su se planovi za "Sarajevsku priču“, naime, na današnjoj press konferencije za medije predstavljen je plan dočeka Nove godine u Sarajevu.

Na press konferenciji su se obratili Dražen Žerić Žera, Zenit Đozić te Davor Sučić Sula, a otkriveno je i da grupa "Letu štuke" neće zabavljati publiku u najspekularnijoj noći.

Umjesto "Letu štuke", Sarajlije će zabavljati Laka i Lela.

Veliki izazov

Davor Sučić Sula, frontmen "Zabranjenog pušenja", kazao je kako će dati sve od sebe.

- Mogu samo da kažem da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe. Šalim se, znam da smo, kako bih rekao, proroci u svom dvorištu - utoliko će zadatak biti teži. Ovaj grad nas je na taj način sve i stvorio, jer potcjenjivanje je majka uspjeha, ali tuđeg – kazao je Sula.

Sula je istakao i kako je ovo za njih izazov.

- Mnogo će nam biti teže nego eminentnijim umjetnicima iz regije, mi smo ljudi iz ovog grada i kompletna muzika i stvaralaštvo je bazirano na Sarajevu, njegovim ulicama, dvorištima. To je jedan lijepi izazov i dat ćemo sve od sebe da vas ne razočaramo. Znamo da ste najkritičniji prema nama, ljudima koji smo odavde – ističe.

Žera se našalio na Lakin račun, kazavši kako je on iz Goražda.

- Šta te briga i ti si iz Federacije – našalio se Žera.

Laka je, odgovorivši na ovu šalu, kazao kako čim se spoji tunel Hranjen "i on je iz Sarajeva".

- Čim mi je sestra javila da ste nas pozvali, renoviram wc pa mi je zafalilo para - taman ću sad uspjeti da pokrijem sve – kazao je.

Sve je spremno za doček

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček.

- Naše Sarajevo će i ovog 31. decembra zaista biti jedinstvena novogodišnja lokacija. Sigurna sam da će prepoznatljivi sarajevski humor, jedinstveni program koji smo spremili i sjajna četiri benda, napraviti sjajnu atmosferu i iz našeg grada poslati jednu lijepu sliku i poruke ljubavi. Sarajevo će opet, najviše zahvaljujući gostoljubljivošću njegovih građana i posebnom prazničnom duhu koji nudi i duši koju uvijek ima, biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u regiji. Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31.12., zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo. Dragi građani, gosti i prijatelji grada, dobro nam došli. Sarajevo Vas voli – kazala je.

Za sada nije poznato zašto "Letu štuke" neće nastupati za Novu godinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.