NOVI NESTAŠLUCI

Ramin sin može, Redžin sin - ne!

Rusmir Isak optužio bivšeg direktora zeničkog zatvora Redžu Kahrića da stoji iza napada. Kahrić negira optužbe

Avaz

Danijal Hadzovic

15.4.2024

Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova, pretukli su muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi DHD, potvrđeno je za portal "Avaza" iz policije, kao i da su članovi porodice u četiri ujutro došli u Policijsku stanicu da pokušaju izdejstvovati da se navedeni slučaj ne unese u evidenciju o počinjenim krivičnim djelima.

 Bošnjački lideri

Da slika groteske bude potpuna, kao savršen opis stanja u kojem se nalaze Bošnjaci kao narod i bh. društvo, poslužio je skup u petak na kojem je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković s koca i konopca okupio nešto što je nazvao skupom bošnjačkih lidera, a na kojem su se, među manje i više bitnim personama bošnjačke politike iz regiona, našli Ramo Isak i njegovi sinovi. Nije jasno po kojem kriteriju članovi porodice Isak, koji su na izborima imali zanemarivu podršku te su samo zahvaljujući postizbornoj kombinatorici stekli enormnu političku moć, mogu biti smatrani bošnjačkim liderima. Ali, ako Ramo bez ikakvih prepreka jednog sina može postaviti za ministra i parlamentarnog zastupnika, a drugog za upravnika zatvora, bez ikakvog adekvatnog iskustva, onda nam taman i trebaju takvi lideri.

Direktor zeničkog zatvora Rusmir Isak uputio je otvoreno pismo nadležnima u ZDK, ističući kako se „porodici pakuje“, iza čega, kako on smatra, stoji bivši direktor zatvora Redžo Kahrić, zato što mu, kako tvrdi, u zatvoru nije htio unaprijediti sina.

Dakle, Ramin sin može, Redžin - ne!

 Personifikacija Vlade FBiH

Kahrić je u razgovoru za „Avaz“ negirao ove optužbe, ističući da je bio javni konkurs za stručnog saradnika u Sektoru za pravne poslove, na koji je Isak njegovom sinu lično rekao da se ne prijavljuje jer ima nekog svog za tu poziciju, dodavši da je motiviran osvetom prema njemu zato što nema autoritet kakav je on imao.

- On pravi vijest da je otišao obići hranu i pravi od toga svjetsku vijest, a to je njegov posao, to sam stalno obilazio. I to je otišao s pola osiguranja i pola osuđenika - kazao je Kahrić za „Avaz“.

I dok porodica Isak tvrdi da im se sve pakuje i imenuje neprijatelje, činjenica da je ovo samo jedna u nizu kontroverzi koje nam priređuje familija Isak, od uhljebljivanja sinova, preko sumnjivih ugovora države s porodičnim firmama, vozikanja okolo helikopterom, do ranijih osuda Rame Isaka.

O vokabularu, poziranjima, nargilama... Bolje da i ne govorimo.

Ako su Isaci bili cijena za formiranje nove Vlade FBiH i rušenje SDA, čini se da je ta cijena bila preskupa.

Krivična prijava

Ramo Isak u razgovoru za „Avaz“ tvrdi da se njegovoj porodici pakuje cijeli slučaj te da će podnijeti prijave protiv pripadnika MUP-a ZDK.

- Sigurno će se pokrenuti postupci protiv svih odgovornih, vjerujem u institucije ove države. Prošli put smo pustili da to prođe, ali ovaj put neće ostati na ovome. Već imamo informacije iz MUP-a ko to radi, koja je namjera - naglasio je Isak za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.