CRNA HRONIKA

Hajdarpašići prodavali drogu u tri grada

Osumnjičeni dileri predati Okružnom tužilaštvu

M. DRAGOJLOVIĆ

25.9.2014

Desetero osumnjičenih za nabavku i prodaju droge u Banjoj Luci, Laktašima i Prijedoru, koji su uhapšeni u akciji “Čistač 2”, predati su u srijedu ujutro Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci na daljnji postupak.

Marihuana i heroin

Policija je Tužilaštvu podnijela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv Mithata Hajdarpašića (50), Aleksandra Veselića (36), Nenada Bjelajca (30), Zvonimira Stefanovića (43), Miloša Dulića (33), Nemanje Morače (21), Saše Gverića (32) iz Banje Luke, Bojane Praizović (18) iz Laktaša te Draška Došena (36) i Dragana Praštala (36) iz Prijedora.

Ova grupa se sumnjiči da je od početka ove godine do hapšenja nabavljala i preprodavala opojne droge marihuana i heroin. Prema nezvaničnim informacijama, Mithat Hajdarpašić je osumnjičen da je organizirao grupu i omogućio prodaju droge, dok su ostali članovi grupe prodavali ili organizirali prodaju u ovim mjestima.

midhat-hajdarpasic

Mithat Hajdarpašić: Vođa grupe

Najveće iznenađenje među Banjalučanima izazvalo je hapšenje upravo Mithata Hajdarpašića zvanog Mitko, poznatog ugostitelja koji već godinama drži jedan od popularnijih restorana “Slap” u naselju Novoselija. On je poznat i po tome što je veliki zaljubljenik u moto sport te je i sam postao majstor za prepravljanje automobila u trotočkaše.

- Postoji i druga strana medalje što se tiče te porodice. Naime, Hajdarpašićevi sinovi, a i on sam vrlo su često upadali u nevolje i policija ih je uglavnom poznavala kao osobe sklone narušavanju javnog reda i mira. Nije bio rijedak slučaj da se mladi Hajdarpašići obračunaju i s policajcima - rekao je za “Dnevni avaz” izvor blizak istražnim organima.

Pratili aktivnosti

On je dodao da je restoran “Slap” više puta bio na meti racija i kontrola te da se i u tom ugostiteljskom objektu znala dogoditi tuča. Međutim, droga ranije nije bila pronađena.

“Avazov” izvor je rekao da je moguće da je Mithat Hajdarpašić u ovaj posao ušao prije nekoliko mjeseci. Policija je duže vrijeme pratila njegove i aktivnosti cijele grupe te je akcija uslijedila tek kada su imali dovoljno informacija i dokaza da se radi o organiziranoj grupi dilera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.