HRVATSKA

Pijana zabila partneru nož u leđa

Silviji Tupek (41) iz Rijeke, optuženoj za pokušaj ubistva muškarca kojeg je u svom stanu napala nožem, suđenje počinje za desetak dana u riječkom Županijskom sudu

Sudski proces kreće za desetak dana

Novilist.hr

22.10.2018

Silviji Tupek (41) iz Rijeke, optuženoj za pokušaj ubistva muškarca kojeg je u svom stanu napala nožem, suđenje počinje za desetak dana u riječkom Županijskom sudu.

Slučaj se odigrao 11. januara ove godine oko 23 sata, u stanu na Rastočinama 6 u kojem je živjela Tupek. Riječko Županijsko državno odvjetništvo tereti je da je pri konzumiranju alkoholnih pića s Daliborom R. (37) s police u kuhinji uzela nož, ukupne dužine 33 centimetra, od čega oštrice 20 centimetara. U trenucima kada joj je on u dnevnom boravku bio okrenut leđima, zamahnula je nožem i ubola ga u lijevu stranu gornjeg dijela leđa. 

Ubodna rana koju mu je nanijela bila je teška i po život opasna. Povrijeđenom je život spašen brzom intervencijom ljekara i hitnim operativnim zahvatom, naglašava Tužilaštvo.

Ustanovljeno je da je optužena u vrijeme događaja bila pijana, u krvi joj je utvrđeno 2,02 promila alkohola. Ranjeni Dalibor R. bio je pripit, vještačenje je pokazalo da je imao 1,08 promila alkohola. Toksikološkim vještačenjem je kod Tupek u krvi utvrđena prisutnost diazepama.

Tupek, nezaposlena administrativna sekretarica i njegovateljica, na ispitivanju u Tužilaštvu branila se šutnjom. Ranjeni Dalibor R., ispitan u istrazi nakon završenog liječenja, ispričao je da je Tupek upoznao na riječkoj psihijatriji, da su se skupa liječili od ovisnosti o alkoholu te da su zajedno bili na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab. Kritičnog dana su se ujutro zajedno vratili s Raba u Rijeku, nakon završenog liječenja. Otišli su u kafić, gdje su konzumirali alkohol, pivo i votku, pa otišli u Silvijin stan na Rastočinama, gdje su, također, pili.

Svjedok je ispričao da je Silviji u jednom trenutku rekao da bi morao otići se naći sa svojom zaručnicom, ali se brava na vratima pokvarila i nije mogao izaći. Legao je na krevet, zapalio cigaretu i počeo jadikovati. Poslije je otišao do hladnjaka i jeo, a onda je u dnevnom boravku kleknuo ispred trosjeda i počeo psovati jer nema šta jesti i ne može iz stana. Prema njegovim riječima, Silvija mu je tada rekla: „E, sad ćeš vidjeti.“ Čuo je zatim šuškanje noževa i pribora za jelo, a potom osjetio bol ispod lopatice.

Klečeći je otpuzao do kreveta pa prema vratima stana i počeo dozivati u pomoć. Prema njegovim riječima, kada je Silvija shvatila šta je napravila i dok je on dozivao u pomoć, počela je i ona zvati da neko pomogne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.