TRAVNIK

Podignuta optužnica protiv silovatelja i ubice

Prilikom razbojništva Narcis Mekić usmrtio Ankicu Krstanović, koja je silovana

Policija je nakon požara pronašla dva ugljenisana tijela

Piše: D. PUCAR

21.3.2019

Kantonalno tužilaštvo predalo je u utorak Kantonalnom sudu u Novom Travniku optužnicu protiv 24-godišnjeg Narcisa Mekića, kojeg u promijenjenoj kvalifikaciji krivičnog djela tereti za razbojništvo sa smrtnom posljedicom, silovanje i dva ubistva. Potvrdila nam je to i Ernesa Beganović, službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Travnik, koja je kazala:

Očitovanje Suda

- Optužnica je poslata Kantonalnom sudu u Novom Travniku, od kojeg još nismo dobili povratnu informaciju.

Očekuje se da se u sljedećih nekoliko dana Kantonalni sud očituje o optužnici s obzirom na to da odluka o pritvoru Mekiću istječe 27. marta, a Tužilaštvo će, prema najavama, zatražiti produživanje pritvora. Ovim bi i službeno započeo pravosudni proces za slučaj koji je zgrozio bugojansku i bh. javnost.

Mekiću uskoro istječe odluka o pritvoru

Mekić se, naime, tereti da je, zajedno sa dvojicom prijatelja Denisom Seferovićem (24) i Muhamedom Meškinom (23), koji su poslije pronađeni mrtvi, provalio poslije pijanke u kuću Ankice Krstanović (75), nakon čega je starica pronađena mrtva.  Šokantni rezultati vještačenja, koje je obavljeno u sarajevskom Centru za forenziku, pokazali su da je na tijelu i posteljini pronađena Mekićeva sperma, zbog čega mu se na teret, osim dva ubistva i razbojništva, stavlja i silovanje. 

Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je, navodno, drugim nožem ubio Meškina, a rano ujutro nakon toga i zapalio kuću kako bi prikrio dokaze, dok je Seferović umro od trovanja dimom, a potom i izgorio.  Neslužbeno smo mogli čuti da se Mekić, nakon navodnih ubistava, presvukao kod drugih prijatelja te da je do sitnih sati nastavio piti u lokalnim ugostiteljskim objektima.  

Branio se šutnjom

Policija ga je privela ujutro nakon ubistva, a od tada je u pritvoru, dok se sve vrijeme branio šutnjom.

Pronađen krvavi čekić

Policija je na smetljištu u blizini pronašla krvavu odjeću, za koju smatra da pripada uhapšenom, a u kućama i oba noža s tragovima krvi, kao i krvavi čekić. Kod privedenog je pronađena i određena suma novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.