MUP TUZLANSKOG KANTONA

Razbijena grupa narkodilera i pljačkaša

Izvršeni pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica

Oduzeta veća količina nakita. MUP TK

Avaz.ba

24.6.2020

Pripadnici Uprave policije MUP TK-a, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, jučer su izvršili pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 20 pakovanja pvc folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i jedna kutija od cigareta, jedna pvc kutija i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.


Nađena i ručna bomba. MUP TK

Zatim dva manja i jedno veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, 22 tablete (suboxon i tramadol), tri drobilice, 33 komada nagorijelih cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, jedna ručna bomba, šest mobilnih telefona, dvije vreće rezanog duhana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podneseni Izvještaji protiv: N.Dž. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela teška krađa, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a protiv A. M. rođen 2003. godine iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.


Zaplijenjene stvari. MUP TK

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljeni Izvještaji protiv: S.V. iz Tuzle, A.I. rođen 1990. godine iz Gračanice, V.B. rođen 1994. godine iz Živinica, M.M. rođen 1999. godine iz Živinica, A.M. rođen 1997. godine iz Tuzle, S.T. rođen 1992. godine iz Lukavca i M.S. rođen 1995. godine iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će duhanski proizvodi biti predati službenicima RC Tuzla Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.