NASELJE STUP

Tuga: Poznat identitet stradalih radnika na gradilištu u Sarajevu

Pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nad uhapšenima će danas biti nastavljena kriminalistička obrada

E. T. / Avaz.ba

S lica mjesta

Foto: Avaz


Na gradilištu u ulici Nikole Šopa u sarajevskom naselju jučer se dogodila velika tragedija kada se gomila zemlje obrušila na dvojicu radnika koji su na licu mjesta ostali mrtvi. 

Kako saznaje „Avaz“, u stravičnoj građevinskoj nesreći stradali su Ernes Baltić (26), državljanin Srbije, i Muradif Đogo (58).

  • S lica mjesta

    S lica mjesta

    Foto: E. Trako


Podsjetimo, jučer su zbog sumnje da su počinili "Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine" iz člana 328 stav 2 Krivičnog zakona FBiH u vezi sa krivičnim djelom "Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova" iz člana 326 istog zakona, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima uhapsili pet osoba, koje su smještene u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nad uhapšenima će danas biti nastavljena kriminalistička obrada.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na