NIZ PREKRŠAJA

Njemačke vlasti deportovale državljanina BiH

Naime, prema pečatima koje je imao u pasošu, on je čak dvije godine prekoračio dozvoljen boravak

Njemačka deportovala državljanina BiH. Bundespolizei

H. J. I.

4.1.2024

Njemačke vlasti deportovale su državljanina Bosne i Hercegovine (34) koji je priveden prije dvije sedmice, a kojem su pripadnici njemačke policije napisali čak četiri prijave za par minuta zbog niza prekršaja.

Naime, on je zaustavljen tokom rutinske kontrole u Kemptenu, ali tokom provjere dokumenata, policija je otkrila da mu je stara bh. vozačka dozvola istekla. Nakon što su provjerili pečate u pasošu, otkrili su da je prekoračio dozvoljen boravak u području Šengena.

Naime, prema pečatima koje je imao u pasošu, on je čak dvije godine prekoračio dozvoljen boravak. Njegovo opravdanje je bilo da je posljednjih par mjeseci živio u Hrvatskoj te da je putovao kod djevojke u Ludvigshafen.

Međutim, to nije bilo dovoljno dobro opravdanje, pa je policija nastavila sa daljim pretresom nakon čega mu je pronašla marihuanu, a zatim su ga i testirali na prisustnost THC-a. Test je pokazao da je pozitivan.

Na kraju je ovaj državljanin BiH dobio prijave za nelegalan ulazak u zemlju, posjedovanje narkotika, vožnju bez vozačke dozvole, kao i vožnju pod uticajem narkotika.

Deportacija je uslijedila zbog nelegalnog ulaska u zemlju, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.