KOMENTAR DANA

Delta virus

Opet je sudbina bh. stanovništva u Božijim rukama, jer sramota koju su im priredile vlasti sa svih nivoa ne može ih ohrabriti

U Bosni i Hercegovini su registrirani delta sojevi koronavirusa. Ilustracija

Piše: Edin Skokić

5.7.2021

Još se nismo izborili s alfa, beta i gama verzijom koronavirusa, odnosno prvim, drugim i trećim sojem, a u Bosni i Hercegovini su registrirani delta sojevi koronavirusa koji je, ako ćemo iskreno, nepoznanica za sve one koji se bave epidemiologijom.

Opet je sudbina bh. stanovništva u Božijim rukama, jer sramota koju su im priredile vlasti sa svih nivoa ne može ih ohrabriti u razmišljanju da o njihovom zdravlju brinu oni koji su dobro plaćeni.

Vratimo se na početak pandemije koronavirusa.

Ko se, kada i zašto pojavljivao u javnosti? Ko je davao saglasnosti, birao ponuđače, nabavljao respiratore? Šta se dogodilo kada je zagustilo?

Uslijedili su odgovori: „Pa ja sam ginekolog/inja!“

Zbog toga smo i godinu poslije tu gdje jesmo. Bez jasno definiranog plana imunizacije stanovništva, sa sadaka-vakcinama i delta virusom kao potpunom nepoznanicom, ali koja prijeti ljudskim životima.

Edin Skokić. Avaz

Da se od početka pitala struka, da se i danas pita struka, možda bi broj smrtnih ishoda bio znatno manji.

U svim državama okruženja, pa i u bh. entitetu RS javna obraćanja su imale osobe koje barem nešto znaju o virusima, epidemiji i pandemiji.

Samo kod nas o tome su govorili ginekolozi, mašinski tehničari, televizijski voditelji, proizvođači malina, i to srebrenih.

Naredne godine su novi opći izbori. Ako narod izabere istu vlast, onda više nije do vlasti, već je do naroda koji ne zaslužuje bolje.

Država koja ne mrda iz okova devedesetih godina prošlog stoljeća je samo prolazna stanica za mlade i perspektivne ljude koji se školuju za tržište rada gdje se poštuje sposobnost, a ne podobnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.