KOMENTAR DANA

Ima logike

Fortinoj zamisli svakako ide u prilog činjenica da se radi o najbogatijem dijelu BiH

Forto: Odlučio svojima u Našoj stranci naložiti da ne rade predizbornu kampanju van Kantona Sarajevo. Arhiv

Piše: Nermin Demirović

23.9.2022

Nije loše učiti od starijih i iskusnijih. Istina, možda, ne treba pretjerivati jer ne moraju stariji i iskusniji uvijek biti u pravu, ali očigledno je da su u bh. politici neki, bez obzira na ono što govore, impresionirani ovim starijim i iskusnijim.

- Općina Centar je važnija od desetak nekih drugih općina - rekao je jednom prilikom, za, recimo, Predraga Kojovića i Edina Fortu, itekako stariji i iskusniji Bakir Izetbegović.

Tako je, po toj logici, Edin Forto odlučio svojima u Našoj stranci naložiti da ne rade predizbornu kampanju van Kantona Sarajevo iliti onog Sarajeva u kojem su, kako je rekao ranije, „rat dobili seljaci“.

- Ekipa, vi koji putujete po BiH, do kraja se koncentriramo na Sarajevo. Obustavite i otkažite putovanja i krećite se tamo gdje su osobe koje će glasati za vas. Ovo vrijedi i za mene. Sabina još ima posjetu Bihaću, ali sve drugo otkazuje i fokusira se na KS - stoji u poruci koju je Edin Forto napisao aktivistima i članovima Naše stranke.

Da ne bude zabune, Forto, kao i sve druge stranke, ima pravo staviti fokus kampanje na bilo koji dio države BiH, pa tako i na samo jedan kanton. Istina, buntovnik Kojović se drznuo dobaciti do Hadžića, ali fokus se vraća tamo gdje je šef rekao.

Fortinoj zamisli svakako ide u prilog činjenica da se radi o najbogatijem dijelu BiH, pa je tako jasna i njegova logika da se fokusira tamo gdje se ima mnoštvo opcija kada se vlada.

Zašto bi se svjetski putnik Forto, sa svojom strankom, borio za naklonost ljudi iz Živinica, Kaknja ili Konjica, kada jednostavno može nastaviti tamo gdje je stao? Kanton kreditno sposoban, on itekako nagodan za dizanje kredita na račun KS, a bit će jednom završena i nova tramvajska pruga (u dijelu grada), pa čovjeka treba shvatiti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.