VREMENSKA NEPOGODA

Upozorenje MUP-a Srbije: Ne krećite na put

Brojni putni pravci su blokirani

Ukupno 90 vatrogasaca je na terenu. Tanjug

H. J. I.

4.2.2023

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posljedica nastalih usljed vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Republike Srbije, navode iz MUP-a.

Kako se navodi u saopćenju, ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletjela sa puta ili su zatrpana, kao i na uklanjanju palih stabala i dijelova krovova.

Putevi prema Kopaoniku neprohodni

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih stabala i većih smetova snijega. Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mjestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posljedica snježnog nevremena po naše građane, navodi MUP.

Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to: I B-29 Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-211 Brzeće – Kopaonik (Jaram), II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica, II A- 201 Vrbnica – granica Srbioje sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin i II B-356 Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).

Pojedina mjesta bez struje

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab. Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posljedica izazvane snijegom i vjetrom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.