NAKON SASTANKA SJEDNICA

Plenković se sastao s Brnabić u Zagrebu

Nakon sastanka bit će održana četvrta Velika skupština koju organizuje SNV u Zagrebu, a kojoj će prisustvovati Brnabić i Plenković

Brnabić i Plenković: Susret u Hrvatskoj. Željko Hladika / Pixsell

A. O.

30.4.2023

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas se u Zagrebu sastao sa svojom kolegicom, premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Na sastanku u Banskim dvorima, u zgradi Vlade Hrvatske, prisustvuju i potpredsjednik hrvatske Vlade Anja Šimpraga, te ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov.

Nakon sastanka bit će održana četvrta Velika skupština koju organizuje SNV u Zagrebu, a kojoj će prisustvovati Brnabić i Plenković.

Na Velikoj skupštini SNV-a okupit će se izabrani odbornici i predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj iz više od 150 opština, gradova i županija, njih više od 1.500, kao i predstavnici svih relevantnih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj te manjinskih i institucija za zaštitu ljudskih prava.

Naslanjajući se na tradiciju Srpskih narodno-crkvenih sabora, Velika skupština obnovljena je u sklopu SNV u maju 2008. godine. Naredne Velike skupštine održane su 2013. i 2018. godine.

Na Velikim skupštinama potvrđivana je, kako prenosi Hrvatska radio-televizija, "predanost Srba u Hrvatskoj rješavanju pitanja proizašlih iz rata, pravima nacionalnih manjina, suživotu s većinskim narodom i poboljšanju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.