PEUGEOT

Sport Engineered: Najmoćnije od Francuza

Novoosnovana grupa donosi jedan od najmoćnijih serijskih automobila koje su Francuzi ikada napravili

Piše: N. D. / Sport Avaz

Peugeot Sport Engineered

Foto: Promo


Ovih dana francuski proizvođač automobila proslavio je 210 godina od osnivanja porodične firme koja je kasnije dovela do osnivanja Peugeota.

 

U to ime odlučio je da predstavi potpuno novu Peugeot Sport Engineered performantnu diviziju. Novoosnovana grupa ne dolazi „praznih ruku“, jer donosi jedan od najmoćnijih serijskih automobila koje su Francuzi ikada napravili.

 

Francuzi su svjesni da kreiranje performantno orijentiranih modela, da bi se istakao imidž i izdvojilo iz gomile, svakako može samo pomoći u novim osvajanjima.

 

Tu je nova Peugeot Sport Engineering jedinica, koja stiže uz pomoć nove performantne verzije 508-ice. Riječ je o najsnažnijem Peugeotovom serijskom automobilu do sada, sa 360 KS i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Dolazi s pogonom na sve točkove, sportskim izgledom i „plug-in“ hibridnom postavkom.

 

Dizajn je praktično već najavljen kroz Concept 508 Peugeot Sport Engineered, a oficijelni primjerak je više nego sličan. Bit će u ponudi u tri kolor verzije – „Selenium“ sivoj, „Nera“ crnoj i „Pearl“ bijeloj, što će biti u savršenoj harmoniji s „Kryptonite“ detaljima i naplacima od 20 cola.

 

Budući vlasnici će moći uživati u sportskom, ali u isto vrijeme opuštajućem ambijentu kokpita, jer Peugeot je u 508 PSE utkao sve ono najbolje što ima u ponudi.

 

Naravno, i-Cockpit je u igri, dok se u prestižne detalje ubraja kombinacija Mistral napa kože i alkantare, uz kombinaciju „Tramontane Grey“ i „Kryptonit“ šavova.

 

Naravno, najvažniju komponentu predstavlja „srce lava“, PHEV pogonski sklop koji se sastoji od 1,6-litarskog benzinca i dva elektromotora. „Tretman masaže“ donio je dodatnu snagu, tako da sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h traje 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Više o:

Peugeout Automobili
NA VRH

Komentari