KOMUNALIJE

Građani traže da se otvori još centara za plaćanje računa

Jedino tako ne bi se moralo pješačiti i putovati sa jednog kraja grada u drugi kako bi se bez provizije platili račune za grijanje, plin, vodu i smeće

Sarajlije bez provizije plaćaju račune u ulici Envera Šehovića

Piše: A. Na. – A. T.

6.6.2018

S obzirom na to da se otvorenje jedinstvenog Centra za komunalije u ulici Envera Šehovića u Novom Sarajevu pokazalo kao pun pogodak, stanovnici Ilidže, Novog Grada, Centra i Starog Grada vape za tim da se i na području njihovih općina otvore takve poslovnice, u kojima će se režije plaćati bez provizije.  

 Najznačajnije penzionerima 

Jedino tako neće morati pješačiti i putovati sa jednog kraja grada u drugi kako bi bez provizije platili račune za grijanje, plin, vodu i smeće. No, osim obećanja nadležnih, nikakvih drugih pomaka nema, što bi ubrzalo realizaciju ove ideje, koja bi Sarajlijama itekako pomogla.   


Dudević: Daleko za one s Ilidže

- Mislim da bi bilo lijepo da otvore takve objekte, koji narodu mogu poslužiti. Smatram da bi trebalo izgraditi više komunalnih centara u gradu. U svakoj općini bilo bi dobro da se napravi po jedan. Onaj u ulici Envera Šehovića je daleko za nekoga ko živi na Ilidži – kazala je Mersada Dudević.

Sličnog mišljenja je i sugrađanin Armin Pločo, koji živi na Aneksu. 


Pločo: Novčana ušteda

- Svaka općina treba da ima takav centar, gdje bi građani bez provizije mogli plaćati sve račune na jednom mjestu. Takvi centri mnogo znače građanima, jer tako uštede i vrijeme i novac. Pet računa po marku, ušteda je pet KM. S obzirom na to da dolaze vrućine, teško je ići do udaljenih poslovnica “Toplana”, “Sarajevogasa”... Ovo bi najviše značilo penzionerima, koji teško žive – rekao je Pločo.

 Bez odgovora

Hoće li u narednom periodu otvoriti komunalne centre na više lokacija, pokušali smo saznati od ministra komunalne privrede i infrastrukture KS Senada Hasanspahića (SDA). Iako smo ga u više navrata kontaktirali, nije odgovarao na naše pozive. 

 Podrška iz Centra 

Prema riječima Safeta Huremovića iz Općine Centar, načelnik Nedžad Ajnadžić daje punu podršku otvorenju jedinstvenog centra za komunalne usluge na području ove lokalne zajednice. No, za realizaciju ovog projekta, kaže, nadležna su ministarstva komunalne privrede i infrastrukture te prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.