KJKP TOPLANE SARAJEVO

Danas se završava sezona grijanja

Termoenergetska postrojenja i instalacije KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. ostaju, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, pogonski spremni do 15. maja 2022. godine

Dimnjak toplana. KJKP TOPLANE

S. S.

26.4.2022

KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o Sarajevo obavještavaju korisnike centralnog sistema grijanja poslovne partnere i javnost u Kantonu Sarajevo da su se ispunili propisani uslovi za završetak sezone grijanja za 2021/2022 godinu, zaključno sa danom 26. aprilom 2022. godine. 

- Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije propisano da sezona grijanja završava nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg vazduha viša od 12 stepeni celzijusevih, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najranije 15. aprila naredne godine.

Termoenergetska postrojenja i instalacije KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. ostaju, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, pogonski spremni do 15. maja 2022. godine. U periodu van sezone grijanja KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. će u sklopu priprema za narednu sezonu grijanja vrši remont i rekonstrukciju toplifikacionog sistema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.