KORISNO

Pet stvari koje nikada ne biste trebali držati u garaži

Istraživanje Consumer Reportsa pokazalo je da gotovo jedna trećina vlasnika kuća s garažom nikada ne drži svoje automobile u garaži

Pet stvari nikad ne držite u garaži. Instagram

M. Z.

4.1.2024

Istraživanje Consumer Reportsa pokazalo je da gotovo jedna trećina vlasnika kuća s garažom nikada ne drži svoje automobile u garaži, dok je 62 posto navelo da je njihova garaža zapravo pretrpana stvarima te vrlo neorganizirana.

Problem je u tome što većina garaža nije izgrađena da funkcionira kao višenamjenska skladišna jedinica. Nedostatak izolacije i ventilacije znači da to obično nije najbolje mjesto za držanje vaših stvari, a naročito za ove predmete:

Knjige, fotografije, dokumenti i drugi papiri

Ne držite svoju kolekciju časopisa, porodične fotografije, važnu papirologiju i dokumente ili bilo što drugo što je uglavnom napravljeno od papira u vašoj garaži, jer vlaga može uzrokovati nepopravljivu štetu, piše Life Hacker.

Namještaj za unutrašnji prostor

Namještaj od punog drveta ili iverice može se iskriviti ili popucati od vlage i promjena temperature, dok metalni namještaj može početi hrđati.

Hrana

Vaša garaža ne bi trebala biti ujedno i vaša ostava, pa pronađite drugo mjesto gdje ćete držati svoje konzervirane i suhe proizvode. To se također odnosi na hranu za kućne ljubimce koja može privući štetočine i olakšati im pristup unutrašnjosti vašeg doma.

Odjeća

Garaža nije mjesto za skladištenje odjeće – čak i ako je spakovana u plastičnu torbu s čvrstim poklopcem. Vlaga i vlažnost mogu rezultirati stvaranjem plijesni ili bi miševi i druge štetočine mogli odlučiti iskoristiti vaše stare džempere kao materijal za gniježđenje.

Tepisi

Garaža se može činiti kao savršeno mjesto za pohranu tepiha, ali i izvrstan način da uštedite prostor u svom domu, no važno je imati na umu da to može uzrokovati pljesnive tragove na vašem omiljenom dekorativnom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.