VRIJEDNE POSJETE

Najljepše plaže u Crnoj Gori

Kraljičina plaža predstavlja skriveni dragulj jadranske obale

A. F.

Crna Gora

Foto: AGENCIJE


Obala susjedne Crne Gore obuhvata 293 kilometra primorskog područja, a unutar toga krije prave bisere Jadranskog mora kada su u pitanju plaže.

Jaz

Plaža Jaz važi za mali komad raja u bokokotorskom zalivu, a predstavlja jednu od najdužih i najživljih plaža u Crnoj Gori. Jaz koju preporučuje i Culture Trip kao jednu od najljepših u susjednoj nam zemlji, je središte aktivnosti, muzike i kretanja.

 • Plaža Jaz važi za mali komad raja

  Plaža Jaz važi za mali komad raja

  Foto: AGENCIJE


Plaža je čista i šljunkovita, te omeđena brojnim kafićima i restoranima u kojima se posjetitelji mogu osvježiti. Također, glavno je odredište za turiste zainteresirane za vodene sportove, jer nudi čitav niz aktivnosti, uključujući surfanje, skijanje na vodi i jedrenje.

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža predstavlja skriveni dragulj jadranske obale, koji je potpuno privatan te je nosilac plave zastavice - certifikata koji garantuje brigu o zaštiti okoliša mora i priobalja.

 • Kraljičina plaža

  Kraljičina plaža

  Foto: AGRENCIJE


Nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana, smještena između gustog šumarka sa jedne i prelijepog Jadranskog mora sa druge strane.

Plavi horizonti

Smještena na poluotoku Luštica, na nekoliko minuta udaljenosti od Kotora ili Tivta, Plavi Horizonti je još jedna plaža s plavom zastavom popularna među porodicama i poznata po svojoj čistoj vodi.

 • Plaža Plavi horizonti

  Plaža Plavi horizonti

  Foto: AGENCIJE


Čistoća mora ovu plažu postavlja na mjesto jedne od najboljih lokacija za ronjenje na dah, s poboljšanom vidljivošću koja omogućava lako uočavanje raznih vrsta riba i morskih životinja.

Više o temi Crna Gora

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na