HRVATSKA

Najljepše plaže na Jadranu: Godišnji odmor kao iz bajke

Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani dio, zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta

Plaža  - Avaz
Odmor - Avaz
Plaža na Jadranu - Avaz
Najmirnija plaža - Avaz
Plaža na Jadranu - Avaz
+3
N. Fazlić

12.6.2023

Ako još razmišljate gdje otići na godišnji odmor, pogledajte neke od najljepših plaža na Jadranu. Predivnih plaža u Hrvatskoj je jako puno i ponekad se teško odlučiti za idealnu destinaciju.  

1. Plaža Zlatni rat

Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani dio, zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, ne samo radi tirkizne boje mora, već i zbog brojnih vodenih sportova, bilo da se radi o jedrenju ili vožnji kajakom.

2. Plaža Punta Rata u Brelima

Nalazi se na Makarskoj rivijeri u Hrvatskoj. Plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još postoji. U pozadini su stijene i borovi te je lako pronaći mirno mjesto ili čak unajmiti i ležaljku za sunčanje. Nekima je upravo ovo najljepša plaža.

3. Plaža Betina špilja

Nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Plaža Betina je smještena iza stjenovite špilje. Lijepo je očuvana, a do nje se može samo morskim putem, vodenim taksijem ili kajakom.

4. Plaža Stiniva na Visu

Bila je skrovište vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, a danas se Stiniva smatra jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj. Pristup plaži je nezgodan, no to je čini još ljepšom.

5. Plaža Little Green Bay

Na otoku Hvaru hotel Little Green Bay posjeduje jedan od najljepših kutaka regije. Uokvirena stablima maslina, plaža je okružena mekanim ležaljkama, a gosti hotela mogu iskoristiti najbolje od toga uz maske za ronjenje i pedaline koje hotel nudi.

6. Nugal plaža u Tučepima

Još jedna bajkovita mediteranska destinacija nalazi se na Makarskoj rivijeri. Nugal plaža je smještena među stijenama gdje dodiruje mirno Jadransko more. Nalazi se na sunčanoj strani planine Biokovo i omiljena je među nudistima.

7. Plaža Dubovica

Nalazi se na otoku Hvaru. Plaža Dubovica označava sve što trebate ljeti, skrovište od vjetra, bistro mirno more, idealno za otkrivanje prekrasnog podvodnog života.

8. Plaža Banje

S panoramskog pogleda na stari grad Dubrovnik i šljunčanu plažu, Banje je jedna od najpoznatijih plaža na jugu Dalmacije. Pola toga je privatno i moguće je unaprijed rezervisati ležaljke za sunčanje kako biste preduhitrili ljetnu gužvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.