LATINO DIVA

Dženifer Lopez - sad ili nikad

Progoni je strah da će ostati sama

Lopez: U kreaciji italijanskog dizajnera Đambatiste Valija

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

16.12.2018

Bilo da je golišava ili zakopčana do grla, kad se Dženifer Lopez (Jennifer, 49) pojavi na crvenom tepihu, ne može proći neprimjetno. Naprotiv. Tako je bilo i posljednji put kad je zvijezda nove romantične komedije “Sad ili nikad” na svjetskoj premijeri filma u Njujorku stigla u vrlo upečatljivoj haljini.   

Posao iz snova

Lopez je nosila ogromnu pink haljinu italijanskog dizajnera Đambatiste Valija (Giambattista Valli). Uprkos tome što je haljina naprijed bila vrlo kratka, stražnji dio imao je dugi šlep. Zbog ove kreacije, pjevačica je morala unajmiti kombi limuzinu, u koju je jedva stala.

Radnja filma “Sad ili nikad” prati Maju (Maya), prodavačicu koja potpuno mijenja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne za uspjeh u životu. Maja živi u Kvinsu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodijele nekome drugom, uz pomoć falsificirane biografije i najbolje prijateljice Džoan (Joan), dobije uredski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa, a mora ozbiljno poraditi na svom stilu.

I u ljubavnom životu glumici i pjevačici cvjetaju ruže. Iako je svojevremeno izjavila da je progoni strah da će ostati sama zbog brojnih ljubavnih brodoloma i bračnih krahova koje je doživjela, Lopez je od 2017. u sretnoj vezi s Aleksom Rodrigezom (Alex Rodriguez), bivšim igračem bejzbola, a nedavno se u inozemnim medijima špekuliralo i da su zaručeni te da planiraju vjenčanje.

Ova zanosna ljepotica postala je simbol gracioznosti i stila, što joj je kao tinejdžerki najviše i nedostajalo. Važna karta za Holivud pjevačici je bila uloga u filmu “Money Train”, u kojem su joj 1995. partneri bili Vesli Snajps (Wesley Snipes) i Vudi Harelson (Woody Harrelson). Obojica su, priznaju danas, bili očarani njenom ljepotom, ali i činjenicom da jedna takva ljepotica ima talent i za glumu.

Pravu slavu stekla je zahvaljujući filmu o čuvenoj meksičkoj pjevačici Seleni u istoimenom ostvarenju. Za taj film, snimljen 1997., dobila je honorar od milion dolara i tako postala prva latinoamerička glumica koja je za ulogu dobila milionski iznos.

Svoj put uspjeha i danas često naziva trnjem do zvijezda, iako je sada zvanično najuspješnija žena latinoameričkog porijekla u Americi. Tako je nedavno pjevačica zaradila dva miliona dolara za samo 20 minuta snimivši intervju prilikom otvorenja “Doha Festival City Malla” u Kataru.

Pjevačica je govorila o ženskim pravima, pozirala fotoreporterima i družila se s fanovima.

I dok joj je karijera vrtoglavo cvjetala, njen ljubavni život postajao je sve burniji pa se tako ova pjevačica čak tri puta udavala. Njen prvi brak, s konobarom Ojanijem Noom, desio se spontano, ali su se razveli 1998., 21 mjesec nakon vjenčanja.

Drugi put se u udala 2001. za igrača iz svoje plesne grupe Krisa Džada (Cris Judd), dok je treća sreća za nju bio pjevač Mark Entoni (Marck Anthony).

Tajna udaja

Nakon drugog razvoda, Dženifer se zaručila s glumcem Benom Aflekom (Affleck), planirali su svadbu za septembar 2003., ali je ona otkazana prije samog događaja i par se rastao u januaru 2004. Pet mjeseci poslije, Lopez se tajno udala za Entonija, i to 5. juna 2004. Taj bračni krah na nju je ostavio veliki pečat.

- Treći razvod jedna je od najtežih odluka koju sam donijela u životu, jer sam zaista željela da moja porodica opstane. Moj najveći san bio je da imam sretan porodični život i trudila sam se svim snagama da ga ostvarim. Mark i ja smo dali sve od sebe, ali jednostavno, nismo uspjeli – iskreno je kazala Lopez.

Majka dobila udarac u glavu

Nezgodna situacija nedavno se desila na ulicama Njujorka kad su se latino diva Dženifer Lopez i njena majka Gvadalupe Rodrigez (Guadalupe Rodriguez) našle usred mase fanova.

Jedan od fanova, u pokušaju da dobije autogram svoje omiljene zvijezde, slučajno je udario Gvadalupe u glavu, i to baš na njen rođendan.




quote
<p>Radnja filma “Sad ili nikad” prati Maju, prodavačicu koja potpuno mijenja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne za uspjeh u životu</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.