MODNI TRENDOVI

Majice s printom - SOS saveznik žena!

Komad odjeće koji nam dozvoljava da otkrijemo ljubav prema određenim muzičkim žanrovima ili ikonama stila, čini stalnu postavu ormara brojnih trendseterica

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

7.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Majice sa sloganom su najpopularniji trend koji će definitivno obilježiti nastupajuće ljeto, složni su modni znalci. Nose ga mnoge poznate dame, od Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) do Rosi Huntigton Vajtli (Rosie Huntington-Whiteley), i Alekse Čeng (Alexa Chung). Ovog ljeta na ulici modnih metropola smjenjivat će se majice s upečatljivim sloganom.  

Iako mnogi nisu ljubitelji ovakvih komada garderobe, činjenica je da postoji pravilo u stilizovanju, kako biste postigli izgled supermodela.

Ležeran izgled

Majice s printom bezvremenski su komad odjeće koji izgleda dobro na svima, bez obzira na godine, oblik tijela i konfekcijsku veličinu.

Modni dizajneri savjetuju da je potrebno pronaći stil koji volite i kombinirati ga uz poslovna odijela koja se sastoje iz blejzera i hlača ili majicu kombinirati s omiljenim farmerkama, ukoliko se želi postići ležeran izgled.

Ne postoji univerzalniji način da iskažemo stav, smisao za humor ili nostalgiju za određenim vremenima kroz odjeću od vječnih majica s porukama.

Komad odjeće koji nam dozvoljava da otkrijemo ljubav prema određenim muzičkim žanrovima ili ikonama stila, čini stalnu postavu ormara brojnih trendseterica i svakodnevna izdanja čine znatno zabavnijim.

Cijela modna zajednica prigrlila je ovaj trend te ih učinila dijelom ležernih, ali i nešto formalnijih izdanja. Uz hlače, midi suknje i patike, majice s printom postale su dio „casual“ modnih avantura, a uz kožnu suknju ili šljokičasti blejzer artikl koji će biti dio i koktel zabava.

Majice s printom mogu se kombinirati i uz mini suknje ili hlače visokog struka – stilskih opcija je bezbroj.

Majice s printom tajni su SOS saveznik brojnih žena jer odlično izgledaju u svim varijantama, neizostavni su dio svakog ženskog ormara. Slavni dizajneri su donijeli te ideje za kombinacije u četiri različita modna stila.

Sportski stil

1. „Casual stil“ - kombinacije majica s printom u ležernim izdanjima su beskonačne jer svoj omiljeni model možeš kombinirati uz baš sve, hlače, suknje, šorceve... Izgled se može upotpuniti trendi modnim dodacima i tako mu dati dašak osobnosti.

2. Večernji izgled - haljina nije jedini komad koji može izgledati dobro u kombinacijama za večernje izlaske. Večernji izgled s hlačama najbolje je upotpuniti predimenzioniranim nakitom, malom torbicom i obućom s visokim štiklama.

3. Sportski stil – Ovaj stil već nekoliko sezona dominira u kombinacijama brojnih trendseterica pa su trendi sportski komadi dostupniji nego ikad. Sportske komade odjeće poželjno je kombinirati s omiljenom majicom s printom.

4. Poslovni stil – Oni koji su mislili da majicu s printom ne mogu nositi na posao - prevarili su se! Ovaj popularni komad odlično se uklapa uz poslovne kombinacije, samo je potrebno voditi računa o tome da je print primjeren poslovnom okruženju. Najbolji efekt postići će se ako se majica s printom iskombinira uz neizostavni blejzer i klasične crne hlače.

Poruke motivirane feminizmom

Poruke koje se nalaze na majicama proljetnih i ljetnih kolekcija motivirane su uglavnom feminizmom, što je u svojoj prvoj kolekciji za „Dior“ demonstrirala i Maria Gracija Čiuri (Grazia Chiuri).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.